Typography

Bæredygtig produktion af trælegetøj

2 x Images

Fremstillingen af vores legetøj er meget arbejdskrævende og vi har derfor henlagt produktionen til det sydlige Vietnam, hvor timelønnen er langt lavere end i Danmark.

Da vi først kom til Vietnam i 2010, var det som led i et udviklingsprojekt i samarbejde med Danida, der gik ud på overførsel af produktionsknow-how. Dette projekt sluttede i 2014, men vi har fortsat det gode samarbejde i form af et fælles Vietnamesisk-Dansk produktionsselskab, som vi etablerede i 2011.

På fabrikken overholder vi danske arbejdsmiljøstandarder i produktionen, opfordrer de ansatte til faglig organisering, efteruddanner de ansatte, træner sikkerhedsprocedurer og giver generelt de ansatte ordentlige vilkår, i overensstemmelse med vores øvrige værdier.

Efter fem år med vores fælles produktionsselskab, er vi i dag i et arbejdsmæssigt fællesskab og en gensidig afhængighed af hinanden. Vietnamesernes kompetencer, smitter i dag positivt af på vores produkter, ligesom vi føler vi har bidraget til produktionen med know-how indenfor fremstilling af trælegetøj af høj kvalitet.

I det fugtige, varme klima i Mekong-regionen i Sydvietnam, har vi på fabrikken formået at sænke gennemsnitstemperaturen 2,5 grad, ved hjælp af kombinationen af varmeafvisende tagmaling, isolation under taget og grønt løvdække over alle indgange samt store skyggetræer.

Siden 2012, har vi renset spildevand fra produktionen af legetøjet og genbrugt det til vanding af træerne på fabrikken samt skyl i toiletter.

  •  mg 0214 as smart object 1 800x1200
  •  mg 0055 copy træ tørret opska ret 800x1200
  •  mg 0094 copy trætørring 800x1200
Typography

Alt i alt, er det en tilstedeværelse vi har det godt med og som vi føler vi kan være bekendt.
 

  •  mg 0441 copy 2